14.9.2013

Terveisiä Englannista osa 3/3

 Viimeinen ilta ihastuttavassa Guildfordissa. 

Helteisen päivän jälkeen lintsattiin järjestetyistä iltariennoista (kuka haluaa hohtokeilata kun ulkona on kesän viimeisiä täydellisiä iltoja??) ja suunnattiin kylille. Mukaan napattiin Brasilialainen ja Kanadalainen kolleega sillä verukkeella, että mennään kaupungin järjestämälle historialliselle kiertokävelylle. Joku tahvo oli vaan lukenut aikatauluja väärin, eikä torstai-iltaisin mitään kävelyä järjestettykään (joo, minä). No, lähdimme kuitenkin seikkailemaan. 

Löydettiin vanha linna, joka on 1100-luvulta. Aika vanha. Sisälle ei tuohon aikaan enää päässyt ihastelemaan onko asennettu ikean keittiötä tai sisävessaa, muta puutarha oli vielä avoinna hetken verran. Tässä kuvapläjays illansuun retkestä:

Taustatietoja tarkkanäköiselle.

Täällä ei ole kitsasteltu kesäkukissa!



No on se vanha juu. Brasilialainen totesi, ettei koskaan ole nähnyt mitään niin vanhaa. Kysyin, eikö hän ole käynyt kotimaansa nähtävyyksillä, eikö heillä ole vanhaa intiaanikulttuuria. Herra hiljeni huomatessaan "pienen" lapsuksensa, heh.

Illansuun taianomaisessa valossa muistimme, että Lewis Carroll on kirjoittanut Liisa Ihmemaassa -kirjansa tässä kaupungissa. Ei ole vaikea uskoa.

Matkaseurakin oli selvästi kiinnostunut tästä hehkuvasta puistosta. Tai oli jo tottunut kasvinähtävyyksiin...

Käytäviä, salaisia pikku soukoita ja pieniä yksityiskohtia riittää joka nurkassa tässä kuitenkin suhteellisen pienessä puistossa.

Täällä puistot ovat kaikkia varten. Hienoa!

Vähän on loppukesä tehnyt tehtävänsä, mutta paljon kukkia oli edelleen mitä bongata.

Viime vuonna täällä taisi kasvaa kosmoksia, sillä niitä oli varkain sujahtanut sinne tänne penkkeihin. Rakastan tällaisia anarkistikukkia.

Ihana vanha holvi johtaa puiston vanhasta osasta himppasen uudempaan. Puisto muuten avattiin yleisölle vasta pari hassua vuosisataa sitten. 

Holvissa on pienet mehikasvitaskut seinissä. Lovely!
Vuoden teemaväri näytti olevan suurimmaksi osaksi sini-puna-akselilla.

Bee Friendly, need I say more?

Lopulta vartija heiti meidät pihalle ja lukitsi portit perässämme, vaikka vielä olisi voinut jäädä ihastelemaan veikeää puistoa pitkäksikin aikaa. Päätettiin mennä läheiseen italialaiseen ravintolaan syömään herkullista pastaa ja juomaan punaviiniä. Oli onnistunut päivä.

8 kommenttia:

 1. Aivan ihastuttavia kuvia ihastuttavasta paikasta!

  t. Tuomipihlaja

  ps. onnistuukohan tää viesti nyt?!!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Eikö vaan? Tuo on paikka, joka todellakin vie mielikuvitusnaailmaan :)

   Poista
 3. Reissuun kuin reissuun on kyllä mahdutettava aina puutarhapiipahdus tai pari, mutta vielä joskus lähden vartavasten puutarhoja katselemaan. Saapas nähdä onko tyttärestä tai miehestä matkaseuraksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin joskus toivon pääseväni oikein kunnon puutarhsafarille britteihin ja/tai irlantiin. Tai Ranskaan. Tai, tai, tai... Mieluiten mukana saisi olla joku kävelevä kasvitietokiirja, että saisi kaikki mahdolliset ja mahdottomat kasvit tunnistettua. Reissun jälkeen sain vuorikaunokin tunnistettua (ekassa brittipäivityksessä Lontoosta) ja kun näin sellaisen Plantagenin alessa niin ei tarvinnut kahdesti harkita :D

   Poista
 4. Hei miksi meillä ei ole tuollaista bee friendly -merkintää!? Paras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No arvaa vaan kuka kävi mielessä, kun tuon näin ;)

   Poista