20.1.2015

Mehikasville oma koti

Viime keväänä uudelleenjärjestellessämme keittiöpuutarhaa mökillä päätimme hävittää minttupenkin. Minttu kasvoi jo pitkälle nurmikkoon ja muutenkin korkeana kasvina näytti aina loppukesästä ärsyttävän ränsistyneeltä (vaikkakin on aivan älyttömän hyvä perhoskasvi). Mutta mitä tilalle?

Paikalla on pari suurta kiveä maan alla, jotka rikkovat nurmen pinnan ja minttupenkki perustettiinkin alunperin peittämään ne ja samalla estämään ruohonleikkurin terien tuhoamisen. Meillä kaiken pitää olla idioottivarmaa.

Paikka on suuren männyn alla, paahteinen ja aika kuiva, eli aika harva kasvi viihtyy sellaisessa. Joten tsädää – mehikko ei ollut vaikea päätös. Eli, rip-rap, mintut veks ja tiilireunaa kehiin.

Sitten, kun projekteja on muutoinkin riittämiin, niin annetaan reiän olla rauhassa pari-kolme kuukautta. Heinäkuun lopulla se näyttääkin tältä. Jippii.

Vaikka perkasin mintut tooodella tarkasti, niin sitä vaan puskee joka raosta. Kangaskaan ei ole tykännyt auringosta.

Kunnon juuriestekangas väliin ja multaa kehiin. Sekoitin kunnolla hiekkaa vahvaan lietemultaan ja muotoilin maakiven esille.

Sitten rakastamaani kivisommittelua! Etenkin, kun kivet ovat naisen liikuteltavia, on tämä niiin hauskaa!


Sitten lisää multaa koloihin ja plantutkin jo ryömivät juuret pitkinä kohti uutta penkkiä!

Hopla! Nyt näyttää avaralta, mutta pitää jättää kasvuvaraa, ettei heti tarvitse olla repimässä penkkiä palasiksi ensi vuonna.

Ihania kattomehitähtiä!

Suikeroneilikka, mikäli en väärin muista. Ehkä muistan väärin. Aivan minimaalinen ja tiivis pieni olio. Sellaiset askartelusimät jos olisi laittanut tuon nokkaan, niin olisi näyttänyt pieneltä eläimeltä!

Lisää ihania kattomehitähiä.

Komeamaksaruohon revin valeistutuksesta juuri, kun kukinto oli alkamassa. Kyllä se selvisi, vaikkei tykännyt siirrosta.Ylhäältäpäin vastaistutettuna ja -kasteltuna. Saxifragiaa ja mehi- sitä sun tätä. Apua, missä on lajivihkoni!!
Tässä oli ensimmäinen penkki, josta puuhastelujani urheasti sietävä isäni oikein spontaanisti on tokaissut "Mistä tämä tuli, sehän on hieno".

2 kommenttia:

  1. Voi että vielä pitää odotella, että päästään taas täysillä uusien projektien kimppuun! Tule jo kevät<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on vaarallisinta aikaa kukkarolle, kun suunnitteluinto pulppuaa ja ideoita kehittyy "projektipankkiin" ;)

      Poista