26.3.2015

Pienissä messuissa

Piipahdinpa nopeasti messuilla. Tänään aukesivat siis tämän viikonlopun kestävät kevätmessut Helsingin messukeskuksessa. Aikaisempina vuosina tarjonta on ollut ihan OK, mutta ei mieltä räjäyttävä. Päätin kuitenkin, että kaipaan pienen hengähdystauon kesken muuttopakkaamisen korkatakseni lomaviikon. Lähdin siis aikaisin töistä ja suuntasin Pasilaan.

Minulla oli alennuslippu ja hyvä niin, sillä messut olivat aika onnettomat. Paljon oli väsyneen näköisiä myyjiä, vaikka messut olivat hädin tuskin olleet auki päivääkään. Yhdestä puurakenteisesta kasvihuoneesta kyselin lisätietoja, mutta myyjää ei paljoakaan kiinnostanut kertoa huoneesta. Eipä sitäkään puljua tarvitse tukea rahallisesti. Lisäksi näkyi paljon hiljaisia osastoja ja näytepuutarhat loistivat täysin poissaolollaan. Joku kummallinen muoviruohomatto-leikkipuisto löytyi, mutta jos kunnon esillepanoja oli messuilla, niin ne olivat kyllä hyvin piilotettu!

Tämä esillepano oli lähimpänä esittelypuutarhaa, mitä messuilta löysin...

Tarjolla oli myös aika suppeasti kasveja. Pari kunnon kauppapuutarhan osastoa löysin, joista sai reipasta ja asiantuntevaa palveluakin, mutta lajivalikoima ei sukkia pyöritellyt jaloissa. Kivasti oli kyllä huokeanhintaisia jouluruusuja tarjolla useammallakin (siis muitakin kuin tavan valkoisia nigereitä), mutta ei juurikaan mitään erikoisempaa.

Halpakamaa Hollannista oli useammassa eri kohdassa.

Hollantilaiset bulkkitavaran myyjät olivat useammassakin nurkassa hallia ja heillä mukulat ja sipulit onnellisessa sekasorrossa. Koska olen monesta suunnasta kuullut, että maasta usein nousee ihan jotain muuta, kuin mitä näistä laareista on ostanut, jätin nämä väliin.

Joitain pelargoninpistokkaita olisi voinut napata mukaansa ja ehkä uuden chilikirjankin, mutta törsäsin rahani kuitenkin kertalaakista. Minulla on ollut magnoliakuume jo jonkun aikaan ja päätin hetken mielijohteesta napata mukaani tämän kaunottaren:
Sihteerikkömagnolia "Susan". Arka, arka, arka! Mutta yrittänyttä ei laiteta.

Täältä löysin magnoliani. Etualalla on söpö pikkusydän ja sen takana hassunhauska ruusuherukka. 
Maailman parhaiden mummojen äiti signeeraamassa kortteja.

Kun vielä kompastuin Inge Löökin kojuun, missä oli julisteita ja vaikka mitä myynnissä, niin menivät viimeiset pennoseni ihanan Loviisalaistaiteilijan tuotoksiin, ja sainpa julisteeni ihan nimmarilla varustettuna. Ällistyin siitä, kuinka hersyvästi, avoimesti ja tunteikkaasti ihmiset pöydän ääressä kiittelivät taiteilijaa työstään. Inge Löökin mummot tuovat iloa ja asennetta ihan jokaisen elämään ja lisäksi taiteilija on koulutukseltaan puutarhuri, joten kuvissa ei esiinny mielikuvitskukkia, mikä on ihanaa. Mummot rulettaa!

Messut sentään täyttivät tehtävänsä ja sain henkisen irtioton loman ja muuton äärellä.


Edullisia kirjoja oli tarjolla oikein mukavasti.

Kevätkukkaakin oli joka lähtöön, vaikka hinnat eivät juuri olleet markettihintoja kummoisemmat.

-----------------------------------------------
Tykkää Puskantakaa-Facebooksivuista, niin saat ilmoituksen uusista blogipostauksista!

2 kommenttia:

  1. Jahas. Tuonnepa suuntaan minäkin heti huomenissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee se, on siellä kyllä vaikka mitä katseltavaa!

      Poista