19.4.2015

Liebster Award -blogihaaste RuusunmekoltaSain Liebster Award -haasteen Ruusunmekolta, kiitos! Haasteen ajatuksena on tehdä tutuksi blogeja, joissa on alle tuhat lukijaa. Ensin vastataan haastajan keksimiin 11 kysymykseen ja sitten keksitään uudet 11 kysymystä ja vastaavasti laitetaan haaste eteenpäin (5-) 11 bloggaajalle.


1. Mistä sait innostuksen puutarhan perustamiseen? 
Olen aina halunnut puutarhan, taisiis oikeastaan olen halunnut viljellä jotain, nähdä kasvua niin pitkään, kuin muistan. Tämä mahdollisuus tarjoutui minulle kuitenkin vasta aikuisiällä, kun saimme käyttää isovanhemieni taloa mökkinämme.

2. Mistä vuorokauden ajasta pidät eniten puutarhassasi? 
Lämmin kesäilta, kun jalkoja ja selkää särkee päivän töistä, iho on suolaisen tahmea ja kevyen pölyn peittämä ja saa istahtaa ensimmäistä kertaa, mielellään kylmän juoman kera. Ah!

3. Oletko joskus löytänyt uuden, mieluisan kasvin ystäväsi yllyttämänä ja mikä se on? 
Vaikka minkä, sillä olen saanut ihanilta ihmisiltä erilaisia kasveja ilman, että olen oikeastaan ymmärtänyt, mihin olen ryhtymässä ja moni niistä "tarttuu". Kuten köynnöshortensia, magnolia ja rakas malvikkini.

4. Mikä on puutarhasi paras tuoksu? 
Kaikki kukat, jotka eivät haise, tuoksuvat. Joten vastaan kesäsade!

5. Missä kohtaa kropassasi tuntuu eniten puutarhassa puurtaminen? 
Sydämessä, tietenkin <3

6. Oletko osallistunut Avoimiin puutarhoihin esittelemällä puutarhaasi tai vierailemalla jonkun toisen puutarhassa? 
Olen kahtena vuotena lähtenyt liikkeelle, kumpanakaan kertana en päässyt ensimmäistä puutarhaa pidemmälle, kun kertakaikkiaan juutun ihastelemaan! Toiveena joskus hamassa tulevaisuudessa on osallistua omalla puutarhalla.

7. Mikä on tulevan kasvukauden mieluisin suunnitelmasi? 
Aivan uuden pihan tunnustelu, haistelu ja maistelu. Ja kaikki se suunnitteleminen, mikä sellainen tyhjä alue tuo mukanaan.

8. Jätätkö jonkin perinteisen puutarhatyön tekemättä? 
Vaikka minkä! Olen niin laiska, että keksin kaikki mahdolliset helpotukset ja oikopolut, jottei tarvitsisi tehdä töitä, heh!

9. Millä tavalla teet puutarhaunelmia? 
Itselleni teen puutarhaunelmia ahmimalla valokuvia, inspiraatiota ja luontoa. Muille teen toivon mukaan puutarhaunelmia jakamalla siemeniä, tietoa ja innostusta.

10. Mistä olet erityisen ylpeä puutarhassasi? 
Siitä, että tällainen tumpelokin saa aikaiseksi vaikka ja mitä. Kaikki ei ole sääntökirjan mukaan tehtyä, eikä tarvitse ollakaan.

11. Minkä annat neuvoksi puutarhaystävällesi?
Puutarhahörhöille annan neuvoksi, että jatkavat ihanina ihmisinä olemista, minkään harrastuksen piirissä en ole tavannut yhtä avoimia, ystävällisiä ja anteliaita ihmisiä. Vasta puutarhaelämästä haaveileville sanoisin, että antaa mennä! Puutarhassa saa luvalla kokeilla, mokata ja tehdä uusiksi, eli rohkeasti lapiota maahan vaan. Valmista ei tule koskaan, sillä silloinhan olisi pakko muuttaa.Ja omat kysymykseni seuraaville bloggaajille, jotka ovat:
- Mama's garden
- Mehiäinen75
- Munia ja pesiä
- Pelargonitaivas
- Lintukoto

1. Mikä on blogisi suola?
2. Mikä saa sinut jatkamaan?
3. Luetuin postauksesi käsittelee?
4. Millaisista aiheista luet itse meiluiten?
5. Mikä on parasta omassa puutarhassasi?
6. Mikä on paras vuodenaika puutarhasasi ja miksi?
7. Mikä on salainen haaveesi puutarhasi suhteen?
8. Mikä on lempityösi puutarhassa?
9. Mistä puutarhaan liittyvästä kirjoitat mieluiten?
10. Kuinka monta vuotta puutarhasi on?
11. Mikä on elämän puutarhan tarkoitus?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti