18.8.2015

Valmistautuminen taimikirppikselle

Ekaa kertaa menen kunnolla taimikirppikselle myymään. Jänskää! Päätin tehdä muutaman puutarha-aiheisen askarteluprojektin, joista voin tehdä juttuja tänne blogiin talvella kun teillä on paremmin aikaa näperrellä, ja myyn nuo tuotokset kirppareilla. Koska aina teen kaikkea liikaa, heh! Luvassa on erikoisia ruukkuja ja hauskoja puukylttejä.

Olen pussittanut hirveän määrän erikoisempien tomaattien siemeniä annospusseihin, lisäksi löytyy joitain chilejä sekä sekalainen määrä hyötykasvien ja perennojen siemeniä. Muutenkin on nyt hyvä hetki käydä läpi nurkkia, ainakin usean vuoden puutarhalehdet joutavat jo seuraavalle lukijalle, ehkä jokunen kirjakin. Viikonloppuna olin hautautua karviaisten alle, ja keksin, että satsi minttu-karviaishiloa ehkä voisi kiinnostaa puutarhaimmeisiä. Nam!

Muutama pelargoni tulee mukaan uuden kodin toiveessa.

Kiertelin mökillä  pihaa ja totesin, että penkeistä löytyy hirveä määrä kasveja, joita pitää harventaa. Mikä oli ihana huomata, sillä olen jo ostanut uusia planttuja, joita en muuten saa mahdutettua penkkeihini. Perennat vaan näyttävät kovin onnettomilta nyt purkeissa, osa piti leikata ihan tyvelle, kun eivät tykänneet nousta maasta. Toivottavasti ostajat ymmärtävät, että pinnan alla on jättimäinen juurakko, joka pian taas kukoistaa.

Lisäksi minulla on nyt oiva tilaisuus tyhjentää vauvala, jossa on edelleen toissatalven kylvöksiä kasvamassa (eli jo isoja kaksi kesää nähneitä planttuja ovat), jotka eivät tule mahtumaan omiin penkkeihini. Eli rutka määrä taimia matkaavat uusia koteja kohti.

Vauvoja nätissä rivissä.

Mutta kyllä siinä on ollut ja tulee vielä olemaan hommaa! Kaivelemista, purkittamista, järjestelyä, lappujen kirjoittamista ja kaikesta tuskallisinta – järkevän hinnan keksimistä. Aina tuppaan antamaan tavaraa ilmaiseksi, mutta nyt olisi toiveissa saada materiaalikulut peitettyä sekä bensarahat paikan päälle. Eli joku sentti tai euro varmaan pitää pyytää, mutta varmaan raaviskelen päätä vielä viimeiseen hetkeen asti.

Viime päivät ovat menneet intoillessa - hyvä, että saan työt tehtyä! Päässä vaan pyörii ajatuksia lajiketietolapuista, mitä perennoja olisi vielä nostettavana, olenko katsonut viimeisen kaapin tavarat jo läpi kunnolla ja ja...

Kylttejä tekeillä.

Sen verran on planttuja ja tavaraa tulossa, että pitää kurvata paikalle peräkärryllä – varokaa siis likaista, sinistä Dacia Dusteria kuomullisella peräkärryllä, joka kurvaa paikalle laajoissa kaarissa! En ole tuolla ajanut montaa kertaa, joten vähän sekin jänskättää. Mutta onneksi päämäärä on iso parkkipaikka, niin siellä on varmaan tilaa törttöillä.

Ja ainiin, kirppis on siis perjantaina Mäntsälässä, Juustoportin parkkipaikalla. Kurkkaa lisätietoja facebookista: Tarhureiden taimi-ilta 21.8.15 kello 18-20. Itse koitan olla paikalla jo viiden pintaan. Toivottavasti tapaan paljon ihmisiä, saan jutella hörhöjen kanssa ja jos pääsisi itsekin tuhlaamaan vähän rahaa, niin olisi todella kivaa.

Tämä hempeä kurjenpolvi on myös kotia vailla.


4 kommenttia:

 1. Onnistuneita kauppoja! Älä ujostele pyytää kunnollista hintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Päätin hinnoitella kutakuinkin kaiken kahteen euroon. Niin ei mene tämä mahdottoman huono laskupää sekaisin ;)

   Poista
 2. Voi että tuonne Juustoportillekin pitäisi joskus päästä! Tällä kertaa keskityn seuraavan päivän Mustilan taimipäivään<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tajusin Mustilan vasta viime viikolla. Jos olen sieluni voimissa lauantaina niin tulen minäkin Mustilaan, mökiltä ei aja sinne kuin reilut puolisen tuntia kuitenkaan :) Sehän olisi oiva paikka tuhlata mahdolliset edellispäivän tienestit ;)

   Poista