24.9.2013

Kullannuput sisälleVillasukat jalassa ja kuumaa teetä mukissa. Säilömiset alkaa olla säilötty. Hitsit kun en kerennyt tekemään omenahilloa, nyt jäämme hillotta tämän talven. Ja pimeää alkaa olla niin, ettei istuttaa näe. Se on merkki sitä, että alkaa olla aika tuoda pelakuut sisälle. 

Vielä en ole kertaakaan talvehdittanut pelargonioita. Ennen en ole koskaan edes omistanut pelargonioita. Mutta nyt sekin ihmeiden aika on tullut, keskiäkäistyminen tai mikälie. Vaaleanpunaisia ovat, jopa. 
Kullannuppuni ovat englantilaisia pelargonioita, ja niitä kutsutaan myös jalopelargoneiksi. Kutakuinkin samanlaisen, kuin tuolla ensimmäisen kuvan ylävasemmassa nurkassa olevan näin taannoisessa jaksossa Downton abbey -sarjaa. Sehän on kuin tae vanhanaikaisuudesta, eikö vain?

Ymmärtääkseni nämä voivat säilyä hengissä huoneenlämmössä jos onnistaa. Ja jos jäävät henkiin niin vaativat viileän kauden jotta lähtisivät jälleen kukkimaan, eli keväällä mahdollisimman aikaisin ulos, jaiks. Katsotaan päästäänkö sinne asti, vai olenko unohtanut kastella kerran liian usein vai ovatko kissat oksentaneet kaikki lehdet laminaatille. Sormet ristiin!

Mikä on sinusta helpoin kasvi talvehdittaa jos ei omista sitä tuiki tärkeää viileää ja valoisaa tilaa? Mikä kasvi on sinusta sen vaivan arvoinen?

4 kommenttia:

 1. Hups, meinasin unohtaa nostaa pelargoniat sisälle, kiitos muistutuksesta :). Voin muuten suositella pelargonian istuttamista kukkapenkkiin: mun keväällä ostama tuoksupelargonian taimi on nyt n. 50cm leveä ja korkea pensas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa nuo kaksi lähikuvassa ollutta pelakuuta istutin isoon paljuun ryhmään kesäksi. Ei ihan penkkiin, mutta silleen isoon astieen muiden joukkoon. Ovat noita kolmea muuta kolme kertaa suuremmat :D Koko selittyy myös "ehkä" sillä, että istutin puhtaaseen lietemultaan...

   Poista
 2. Mä olen parina vuotena talvehdittanut pelakuut. Viime vuotinen riippapelargoniakin lähti pikkuhiljaa kasvamaan. Ensin näytti ettei mitään lähde mut jaksoin onneksi odottaa. Vein niitä sit toukokuussa ulos ja pahus unohdin ne kerran yöksi sinne ja tuli pakkanen. Yks kuoli muistaakseni vaan. Tuolla viileässä varastossa olen niitä talven pitänyt. Siel on jotain +5-+10 astetta. Nyt ajattelin et jos tois yhen kokeeksi sisälle talveksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih kun olisi sitä viileää varastoa!

   Poista