6.10.2013

#Lihatonlokakuu 4.10.: Chili sin Carne


3.10. illasta väsäsin mausteisen chili sin carnen. Se vetäytyi vuorokauden ja sitten lämmityksen kautta lautaselle - padat yleensä hyötyvät vuorokauden mehustumisesta. Oi nam-nammia!!

Hain netistä suurella vaivalla reseptiä, joka vataisi kutakuinkin Siltasessa syömääni jumalaista lounasannosta. Siinä, missä chili con carnea tilanneet marisivat mauttomasta ja tylsästä annoksestaan, jossa lillui kaksi palaa chorizoa, vei muiden lihaton, täysin eri reseptin mukaan tehty versio kielen mennesään.

Keittiö ja keittiö -blogin reseptin olen säilyttänyt linkkilistassani jo varmaan vuoden, mutta en ole vielä saanut tehtyä, tämä minusta vaikutti aikalailla siltä tavaralta, jota olin syönyt. Reseptiin lisäsin purkin voipapuja (otan etnohyllyssä oleviä paljon kermaisempiä kuin mitä pahvitötsissä saa) ja tarjoiluun iso klimppi smetanaa ja tuoretta korianteria pintaan. Yhdstin siis blogin reseptin Siltasen ideoihin. Siltasen annoksessa olleet oliivit toki unohdin, nyt vasta muistin, äh.

Ja kyllä tuli hyvää! Väri oli hassun oranssi, kun käytin viimeisiä pihvitomaatteja, jotka olivat vaaleanoransseja. Itämaisen mausteiseen tuoksuun viisvee kuitenkin totesi "mikä haisee mun nenään" ja kieltäytyi täysin syömästä. No, omapa oli häviönsä. Minä teen kyllä toiste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti