19.2.2015

RESEPTI • miniomeletit uunissa


Puskantakaa-reseptit pyrkivät olemaan ilmastoystävällisiä, mutta 
helppoja ja maukkaita, keskittyen oman sadon hyödyntämiseen. Reseptit 
ovat useimmiten omia sovelluksia jostain löydetyistä resepteistä tai 
ihan omasta päänahasta revittyjä kokeiluja...

Miniomeletti on kiva herkku, jonka voi syödä heti lämpimänä tai kylmänä näin talviloman retkellä. Lisäksi sen voi varioida loputtomiin. Uunissa kypsentäminen ei ole kovinkaan ekologista, mutta mikrossa tästä ei vaan tule sama asia. Eli.

• 4 luomu-munaa
• 1,5 dl maitoa tai kaurakermaa
• suolaa & pippuria
• herkkuja täytteeksi, tai vaikka jonkun kastikkeen jämät

Ota muffinssivuoka, siis sellainen pelti, jossa muffinssikuopat ja voitele se. Sekoita munat ja maito keskenään ja lisää pippuria ja suolaa. Kaurakerma on ekologisempi vaihtoehto ja tuo ihanasti täyteläisyyttä.

Laita vuokien pohjalle mitä haluat. Kypsennettyjä vihanneksia, ripaus juustoa, jotain itse pyydystettyä kalaa, sientä – ihan mitä vain. Itselaitan aina sipulia, sillä se vaan antaa ruokiin "sitä jotain". Kuhunkin kuoppaan menee reipas ruokalusikallinen täytettä, eli tähteet toimivat tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Kaada munamaitoseos päälle, älä kuitenkaan täytä vuokia kokonaan, tai ne kuplivat kypsennysvaiheessa yli.

Sitten uuni 200 asteelle ja kypsennä miniomeletit n. 20 minuuttia. Ne "kohoavat" uunissa paljonkin, mutta lässähtävät kun viilenevät. Irroitaminen voi olla himppasen hankalaa, kannattaa varovasti pyöräyttää veitsi reunan ympäri.

Näihin laitoin fetaa, tomaattia, paistettua sipulia ja tomaatti-chilikastiketta, sekä yrttimaustetta reilusti. Namskis! Vähän oli tekemistä irroittamisessa, mutta oli kyllä vaivan arvoista.

Tykkää Puskantakaa-Facebooksivuista, niin saat ilmoituksen uusista blogipostauksista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti