7.3.2015

Pelakuuta pukkaa

Viime viikonloppuna saivat pelargonit uudet mullat ja tukanleikkuun. Vanha kissanhiekkasekainen multa oli aivan haperoa ja aina pelargonin juuriston pienuus hämmästyttää.

Mullanvaihtopäivä kahvin ja kissan kera.

Hups!
Kylläpäs nämä ovat lisääntyneet vaivihkaa! Talvehtiminen meni erinomaisesti, vain yksi (murattilehtinen, sellainen paksulehtinen), näyttää oleva vähän kiikun kaakun. Se on vasta toinen läskilehtinen, minkä omistan, ja edellinen kupsahti totaalisesti viime talvena. Ne selvästi eivät tykkää huoneenlämmöstä ja pimeydestä.
Ruukut siirtyivät keinovalon alta olohuoneen ikkunalle.

Pienemmät ruukut tungeksivat kodinhoitohuoneen ikkunalla.

Tökkäsin muutaman pistokkaan emoruukun juurelle. Saavat sitten itse päättää kasvavatko vai eivät. Näin viikon lälkeen vain yksi pistokas näyttää hiemen huonolta, mutta nuo juurtuvat hitaasti, vielä on aikaa kupsahtaa.

Lajistokin kasvoi, kun oli pakko hakea muutama pistokastaimi kaupasta. Kun tarjolla oli appleblossom -lajike, eivät sormeni pysyneet kurissa.

Nämä jalopelargonit ja enkelipelargonit kukkivat vasta kylmäkauden jälkeen, eki pitää silmä tarkkana seurata kelejä. Heti, kun pakkaset ovat takana, saavat nämä karaisun ja pääsevät pihalle. Nojoo, saisi yöt olla muutamalla plusasteella, ettei käy vahinko.

Keväällä olisi toivon mukaan tulossa tulppaanipelargoneja. Eli taas määrä kasvaa. Saa nähdä, miten nuo talvehditan ensi talvena...

Istukkaita! Toiveuni on, että ruukuista tulisi muhkeammat.

Apple blossom, muruseni! Kasva, kasva ja kuki!

Ihanimmat aluslautaset saa kierrätyskeskuksesta.

Kelmeän multaiset pikkulehdet odottavat valoa, että kasvaisivat ja punertuisivat.


-----------------------------------------------
Tykkää Puskantakaa-Facebooksivuista, niin saat ilmoituksen uusista blogipostauksista!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti