4.4.2015

Vanhan loppu, uuden alku

Niin se tapahtui. Tavallaan olo on vielä epätodellinen. Vielä viime viikon perjantaina istuin kotisohvalla rivaripäädyssä. Nyt istun keltaisessa omakotitalossa metsän reunalla. Tiistai-iltana, kun ukko toi vihoviimeset rippeet vanhasta kodista totesi hän sohvalle istuutuessa "Uskomatonta, kuinka nopeasti tämä muuttui kodiksi".

Tästä lähdettiin.

Tällä kertaa (meidän neljäs yhteinen muutto) otinkin töikseni nostaa uskomattoman tehokkaan muuttokaveriporukan ovensuulle tuomat tavarat suoraan oikeisiin huoneisiin ja purkamaan tavaroita joka mahdollisessa välissä. Ja kyllä kannatti, sillä talo oli aivan asuttava jo viimeisen muuttopäivän jälkeen. Neljässä päivässä hoitui yhden huoneen paneloinnin poisto, lautalattian alla olevan maton poisto, muutto omasta kodista, muutto ukon toimistolta ja vielä sekä vanhan kodin että toimistotilan loppusiivoukset. Nystyröitä sai hieroa aikalailla, mutta kaikki ehdittiin tehdä ja kaikki tavarat saatiin mahtumaan! Tosin kaikki työkalut ovat tällä hetkellä saunassa. Hmm.

Ja tähän päädyttiin. Välimatkaa ei ole montaa kilometriä, mutta tupsahdettiin kehä ykkösen ulkopuolelle.

Kaaos vallitsee, mutta talo on jo varsin asuttava!

Pari narsissiruukkua ja kaaosta ei enää huomaa.


Vaikka ukko on ihan rikki, oma selkä on ärtynyt ja mustelmia on kropassa kuin vakavammankin pahoinpitelyn jäljiltä, on nyt aivan tolkuttoman hyvä olo!

Miten puutarhan muutto sitten onnistui? Kasvien siirron päätin ajoittaa muuton kolmanteen päivään, suurimpien kiireiden jälkeen. Siis juuri pahimpaan takatalvipäivään. Lunta tuli vaakasuoraan ja lämpö oli nollassa. Jippii. Orkideat olivat muuton ajan evakossa saunassa, sillä ne eivät olisi pitäneet siitä, että ovat ovat sepposen selällään muuton ajan. Kun tuli muuton hetki pakkasin plantut laatikoihin ja juoksujalkaa vein kaikki lämpimään autoon. Suurimmat plantut saivat muuttaa ilman suojaa, laitoin vain sormet todella tiukasti ristiin. Hiki hatussa ajoin uuteen osoitteeseen lämppärit huutaen, pelkääjän paikalla olleesta magnoliasta toisella kädellä kiinnipitäen. Kuormasta en edes kerennyt ottamaan kuvaa, kun oli niin kiire saada vaavit sisälle lämpöön.

Orkideat ja muutama pelakuu kyhjöttivät saunassa muuton ajan, mahdolllisimman kaukana kylmästä vedosta.

Jalopelakuut ovat kiitollisia muutettavia, ne eivät pienestä hätkähdä.

Mutta orkideat pakkasin tiiiiiiviisti ja tarkkaan.

Tomaatit ja chilit saivat kevyen lehtipeitteen, ettei loska
osuisi suoraan niskaan.

Messuilta ostamani magnolia päätti aueta samassa syssyssä ja pitihän sitä saada kuva ihan varmuuden vuoksi.


Selvittiin ilman sen suurempia muuttovaurioita! Jopa vikalle päivälle ajoitettu orkidealasikon muutto sujui ilman sen suurempia kommelluksia. Vaikka ukko kyllä kirosi, että oli rakentanut altaan niin paksusta lasista (sehän on akvaarioksi rakennettu, eli lasin paksuus on todella reipas). Kun allas oltiin saatu keskelle olohuonetta niin olimme niin lopussa, että yhtä painava puujalusta vaan nostettiin autotalliin ja rojahdettiin sänkyyn. Mutta ehjinä ja hengissä kaikki, perhe, kissat ja kasvit! Yksi pikkuruinen tomaatintaimi kupsahti, ja se oli muutenkin heiveröisen näköinen ja yksi pelargoni sai vähän osumaa, mutta se kyllä vielä tokenee.

Pihassa seisoo vielä viimeinen peräkärryllinen tavaraa, pääosin pihalta kerättyjä rippeitä. Kuten viime hetkellä pihasta kouraisemani sinivuokon taimi ja kaikki hankikylvöni. Pitääkin mennä urkaamaan, että niillä on kaikki hyvin.

Näin paljon voi tapahtua neljässä päivässä! Onnesi muuton jälkeen oli vielä kuusi päivää lomaa!

Nyt on skumppa-olo!

-----------------------------------------------
Tykkää Puskantakaa-Facebooksivuista, niin saat ilmoituksen uusista blogipostauksista!

20 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon uuteen kotiin!
  Magnolia tosi kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kuva magnoliasta oli pakko ottaa heti, sillä tuo on arka, eikä siis voi olla varma näkeekö kukinnan toiste...

   Poista
  2. Moikka. Kyllä näet magnolian kukkivan =) Kesäaikana se kasvaa kolmekertaiseksi.Istuta se rohkeasti ulos (tuulelta ja auringopaahteelta) suojaiseen paikkaan, mutta vasta kukinnan jälkeen joskus toukokuussa. Syksyllä takaisin ruukkuun ja viileään.
   Good luck !

   Poista
  3. Oletko siis ihan istuttanut mmahan ja sitten kaivanut ylös ruukkuun?

   Poista
  4. Juu olen, kasvi on senverran nuori,,,tarvitsee pari talvea vahvistua.ennen lopullista uloshäätöä=) Onko se Susan? Näyttää kovasti siltä

   Poista
  5. On juu Susan. Talvhditatko viileässä ja valoisassa? Vai toimiiko viileä ja pimeä? Pitääkin kokeilla tehdä noin!

   Poista
  6. Hei. Talvetin magnolian viileässä (+ 8-15) ja valoisassa huoneessa. Ulos vasta kun uudet lehdet vahvistuu (muuttu tummanvihreäksi). Viileästä ja pimeästä ei ole omaa kokemusta.

   Poista
  7. OK, kiitos paljon tiedosta! Pitää koittaa löytää sopiva tila, "valoisa ja viileä" on meikäläisellä kiven alla... Löytyy kylmäkellari ja alakerta on hiukan viileämpi, mutta ei todellakaan ole valoisa.

   Poista
 2. Onnea uuteen kotiin! :) Mukavan ja viihtyisän näköinen pihapiiri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miia! Pihapiiri varmaan muuttuu lähivuosina, saas nähdä miten :)

   Poista
 3. Onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
 4. Oikein paljon onnea uuteen kotiin! Kasvit näyttävät voivan hyvin. Kohta pääset pihahommiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gitta, arvaa vaan tuijotanko koko ajan ikkunasta. Ehkä maanantain apääsee jo kuopsuttelemaan.

   Poista
 5. Hyvältä näyttää! Onnea uuteen kotiin :) T.Elsi

  VastaaPoista
 6. Onnea uuteen kotiin ja sen asukkaille!

  VastaaPoista