14.6.2015

Aivan tavallinen päivä pihassa

Eilen oli aivan ihana kesäpäivä. Ensimmäinen ihan oikea kesäpäivä. Sain olla puutarhassa shortseissa ja bikiniyläosassa ja jalassa ainoastaan puutarhatossut. Ekaa kertaa kastelin kasveja niin, että kippasin kunnon lorauksen tossuun. Onneksi tossut ovat jotain crocksi-tyyppistä materiaalia, sitä lipsuu ja liukuu hetken tossussa, ennenkuin kuivuu. Kesä kuivaa. Tähän pitäisi saada sydänhymiö, vaikkei blogissa sellainen ole soveliasta.

Tajusin taas, ettei blogiin ole kerennyt tuupata juuri mitään, joten ajattelin laittaa esille nopeat kuvat eilisen tekemisistä. Ihmekö, ettei tällaisen jälkeen jaksa kirjoitella blogia. Olo on ihana ja mikä sen parempaa, kuin lösähtää sohvalle iltapalan, ukon ja saippuasarjan kera.

Sain vihdoin vesiletkun pihaan. Enää ei tarvitse juosta kannun kanssa keittiöön! Wohoo! Kastelin aivan himona.

Tämä sotku. No words.
Kasvintunnistustehtävää tuli suoritettua. Tämä lienee keltalaikkukanukka. Saa jäädä pihaan.

Sain tiilipinon siivottua pois keskeltä pihaa.

Löydettiin kansi ja munalukko maasta. Ei avattu niitä. Siellä ehkä on salainen ydinasevarasto. Tai sitten vanha öljysäiliö.

Kuorin muutaman neliön sammal-nurmikkoa, peitin pahvilaatikoilla (sanomalehtien puutteessa) ja
aloitin varjopenkkien rakentamisen.  

Vähensin multakasaa puolella.
Yksi kori näistä tuli sentään istutettua varjopuutarhan alkuun.
Ding. Taponlehteä, jouluruusuja, punainen sinivuokko ja kolmilehti. Vielä tarttis saada kotkansiipisaniainen käsiini jostain.

Sain tämän siivottua! Lopultakin.

Jotkut suunnittelee penkkejä vesiletkulla tai narulla. Meillä käytetään näemmä tiiliä.
Sain japanilaisen nurkan alulleen. Siinä on japaninvaahtera, jos oikein tarkkaan tuijottaa. Tuijota nyt!
Siitä tulee vielä hieno. Ei ihan heti, mutta joskus.
Sain toisen kottikärrynkin, mikä helpotus! Ei tarvitse aina neuvotella kuka saa kottikärryn.

Lopulta olin sansainnut kesäjalat, ihanaa!

...ja kummatkin ansaitsimme kesän ensimmäisen mojiton. Ja se oli täydellinen!

Tuollaisesta asioista on Aivan Tavallinen Päivä tehty. Ihana sellainen! Naurua, kaivamista, istuttamista, suunnittelua, pikaista ruokailua ja sitten lisää, enemmän ja uudestaan!

Tänään on sadepäivä, joten kerkeää kastelemaan orkideoita ja parantelemaan särkevää selkää. Viikko töitä, ja edessä on kuuden viikon loma! Luvassa varsin erilainen kesä, pysykää kuulolla!


-----------------------------------------------
Tykkää Puskantakaa-Facebooksivuista, niin saat ilmoituksen uusista blogipostauksista!
Puskantakaa löytyy nyt myös instagramista.

6 kommenttia:

 1. Oli pakko suurentaa kuva kokonäytölle, että bongasin sen vaahteran :D Mutta hieno siitä kasvaa!

  Peruspuuhastelu pihassa on rentouttavaa. Olen miettinyt, miksi siitä saa niin suuren tyydytyksen, mutta kun tulen sisälle, vastaus on selvä. Pihalla jos siivoaa jonkin nurkan tai ison istutusalueen, työn tulokset ovat nähtävissä pitkään. Sisällä kun imuroi, laittaa tiskit ja pyykin niin hoplaa - sama on edessä heti uudelleen!

  Ja vaikka olisi kiva, että aina olisi aurinkoista ja hellettä, näin oman pihan myötä sateetkin ovat tervetulleita. Silloin ei voi möyriä ulkona, joten elämässä ehtii tehdä muutakin. Lisäksi ainakin meillä on ihan hirveän kuivaa, kun on ollut todella tuulista. Joten sada, taivas nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aivan totta, että sisällä siivoaminen "häviää" hetkessä. Siksi meillä varmaan ei harrasteta sitä juurikaan ;)

   Ukko tuossa juuri tuhisi, että tietenkin tänään sataa, kun kerran eilen ährättiin vesiletku toimimaan. Totesin, että tänään istun sohvalla ja kastelen ahkerasti ;) Tunnin istuin aamulla rappusilla ja vain katselin, sitä ei tapahdu usein, sillä hetken päästä on aina JOKU, mitä nousee tekemään. Hyvä puoli sateessa sekin :)

   Poista
 2. Juurikin ihanalta kuulostava tavallinen päivä. Ja japanilaisen alueen voi silmissään vallan mainiosti jo aistia. Puutarhahöperöille kehittyy ajanoloon puutarhasilmät, joilla näkee ties mitä ihanuuksia =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Japanilainen alue ei ole ottanut muotoutuakseen minun päässä, mutta tuon tökkääminen alkupisteeksi auttoi heti. Punaisia aluskasvejahan tuo vaatii :D Ja tuo puutarhahöperöjen puutarhasilmä on niin hyvin sanottu!! :)

   Poista
 3. Kuulostaa ja näyttää oikein mukavalta päivältä puutarhassa! Ja ehkä tuon säänkin ansiota (ei siis ole hellettä) on, että siellä puutarhassa jaksaa touhuta sellaisia kepeitä 14 tunnin päiviä ;-P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehdottomasti ei saa olla liian kuumaa, että jaksaa puuhata! :)

   Poista