30.1.2014

Pelargonien pistokkaatOlisiko aika ottaa pelargoneista pistokkaita? Nelijalkainen mummopuutarhurimme harventaa jo muutenkin kärsivän oloista lempipelakuutani reilulla otteella. Pitänee ottaa pari vartta säästöön... Tässä hyvät ohjeet, turha minun on toistaa samaa.

Ennen en olekaan omistanut saatika koittanut talvehdittaa pelargoneja, mutta nyt tämäkin tuli kokeiltua (taino, eipä se talvi ole vielä läheskään ohi, kröhöm). Englanninpelargonit, tai jalopelargonit, veivät viime kesänä sydämeni.

Pelakuut viihtyisivät varmasti paremmin hieman huoneenlämpöä viileämmässä, mutta vastapainoksi olen pitänyt niitä keittiön työpisteen ledien alla ja jättänyt valot niille päiväksi. Ovat vielä yhtä lukuunottamatta hengissä.

Mutta nyyh, valkoinen, yksi lemppareistani kuukahti. Se olikin joku eri pelargoni, paksuilla nahkeilla lehdillä. Vielä en ole pelargonitietäjä, kuten huomaat! Mutta jos ei kokeile, ei voi oppia. Katsotaan siis, saanko pelargonit säilymään hengissä kevääseen saakka ja lähtevätkö pistokkaat kasvuun. Peukkuja, pyydän!


2 kommenttia:

  1. Minullakin kuukahti yksi lempparini, mutta muut onneksi ainakin toistaiseksi näyttäisivät olevan hengissä ja jokunen kukkakin on jo ilmestynyt<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kukkia ♡ minä en uskalla vielä edes toivoa sellaisia. Tosin olen ymmärtänyt näiden tarvitsevan jonkun sortin viileän kauden kukkiakseen...

      Poista