Huuhdotut ja kuivatut kriikunat isoihin purkkeihin. |
Sitten hyökkäsin puskien kimppuun. Meillä ei mökillä ole kunnon tikkaita, joten nappasin kainaloon keittiöjakkaran ja painelin vuohenputkimereen. Iskin jakkaran maahan ja kapusin. Ja lensin suoraan namalleni alas tikkailta. Onneksi en kuusveen niskaan. Eihän maa kantanut moista hökötystä ollenkaan. Mutta paremman puutteessa jatkoin, aina joku jalka upposi ja kiikuin esimerkillisesti vinossa ja välillä alas rysähtäen. Kuusveelle taisi jopa tulla sanottua "älä sit tee tällaista". Hyvä äiti.
No, sitten itse tavaran valmistukseen.
Näyttäisi olevan kaksi tapaa tehdä kriikunajuoma. Joko pistellään hedelmät täyteen reikiä ja odotellaan 1-2 kk tai ollaan pistelemättä ja odotellaan 5-6 kk. Minä päätin pistellä reikiä ja odotella syyskuusta jouluun.
Eli lyhykäisyydessään:
• pari litraa kriikunoita
• puoli litraa vahvaa viinaa (esim. vodkaa, halvinta mahdollisinta)
Sokeria niskaan ja sitten vodkaa perään. |
Pistele muutama reikä jokaiseen kriikunaan (käytin haarukkaa). Kaada ne purkkiin ja sokeri perään. Lopuksi viina perään ja kansi kiinni. Kääntele purkkeja välillä, muutaman päivän välein, kunnes sokeri on liuennut. Anna seistä muutama kuukausi. Avaa ja juo. Jos haluat, voit purstaa marjoista viimeiset mehut ja pullottaa koko komeus. Sokeri- ja alkoholipitoisuutensa vuoksi juoma säilyy pitkään. Itse säästin kosanderipullot ja lopputulos melkein mahtui niihin.
Itse juomahan on laimeampaa alkoholipitoisuudeltaan kuin viina, minkä purkkiin kaataa, mutta tämä ei kuitenkaan, todellakaan ole alaikäisille tarkoitettua juomaa! Itse ajattelin kokeilla tehdä tästä shampanjadrinkin uutena vuotena. Veikkaan, ettei tule pahaa.
Kansi kiinni ja käännellään muutaman päivän välein. |
Kun marjat ja sokeri olivat purkissa, en uskonut viinan enää mahtuvan,
purkki oli jo aivan täynnä! Videosta näkee, kuinka ilma hiljalleen tulee
pois sokerin ja marjojen seasta ja lisää voi taas kaataa.
purkki oli jo aivan täynnä! Videosta näkee, kuinka ilma hiljalleen tulee
pois sokerin ja marjojen seasta ja lisää voi taas kaataa.
Ilmavaivapurkki, hehee!
Mutaman kuukauden jälkeen purkissa näyttää tältä. |
Eikun kansi auki ja maistelemaan! |
Ah! Maku on enempi kirsikkainen kuin luumuinen. Erittäin makea, täyteläinen ja mehuisa. Petollinen, sanoisin myös! |
Tämä jäi jäljelle, Hmm. Ovatko oliiveja, viinirypäleitä, vai mitä? |
Kivet ulos plup ja loput kulhoon. Sitten sauvasekoittimella surrur ja lopputuloksena herkkua kaupan päälle! |
Tykkää Puskantakaa-Facebooksivuista, niin saat ilmoituksen uusista blogipostauksista!
---------------------------------
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti